El Derbi Madrileño: Wie moet de CL-finale winnen?

Het wordt een Madrileense finale! De eeuwige broederstrijd tussen de rijke, elitaire Galácticos en de voor spotprijsjes bij elkaar geraapte piraten van Diego Simeone. Ruben en Enzio hebben beiden hun voorkeur, en jij?

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Atlético Madrid (Ruben)

“Atlético mag dan wel het ‘kleine broertje’ van het Koninklijke Real zijn, maar dat betekent absoluut niet dat de ploeg kansloos is. Dit seizoen heeft Diego Simeone, de gladdere en agressievere versie van Graziano Pellè, de ploeg tussen de twee Spaanse Dino’s weten te zetten. Sterker nog, Atleti heeft de beste papieren om kampioen te worden, met vier punten voorsprong op de stadsgenoot.

En waarom zou Atlético Madrid dan niet de CL-finale winnen? ‘Los Rojiblancos’ elimineerden al Chelsea, FC Barcelona, AC Milan en werd eerste in een poule met Zenit, FC Porto en Austria Wien. In de Primera División nam de ploeg de volle drie punten mee uit Santiago Bernabéu. Atlético Madrid is een vechtmachine, met één van onze helden Thibaut Courtois, maar ook met bijvoorbeeld Arda ‘Leonidas’ Turan en  Diego Costa. Cristiano en zijn vriendjes gaan Lissabon huilend verlaten. This is Atlético!”

Real Madrid (Enzio)

“Ik ben eigenlijk altijd fan van de underdog en Atlético Madrid is natuurlijk de mooiste underdog ooit. Een inspirerend team van Duracell-konijnen aangevoerd door de verpersoonlijking van Argentijns temperament. Ze zouden prachtige winnaars zijn. Maar toch. Ik ben al heel het seizoen diep onder de indruk van Real. Cristiano Ronaldo en Gareth Bale zijn monsters, Karim Benzema presteert eindelijk op meer dan zestig procent van zijn kunnen, Luka Modric is een verademing als vervanger van Sami Khedira en zelfs Pepe gedraagt zich (redelijk).

En dan is er natuurlijk nog mijn held Ángel di Maria. Atlético mag van mij kampioen worden, maar in de CL verdient eigenlijk alleen Real Madrid het. Ze spelen eindelijk Galáctico-voetbal, en Ronaldo met zijn zestien goals is de King of the Galaxy. Carlo Ancelotti, die José Mourinho’s lelijke voetbal in de prullenbak gemieterd heeft, verdient een prijs omdat hij de dure sterren gewoon lekker laat aanvallen. En wat mij betreft de allergrootste prijs.”

Natuurlijk heb jij ook een mening over de Champions League-finale. Laat ons weten wie jouw droomwinnaar is.

[polldaddy poll=8011968]