BV’s Oranje Polonaise Klompen En Koekhappen Ratatata Leestips: week 17

De kleedkamerdrama’s van David Moyes, penalty-killer Samir Handanovic, de 30 mooiste tenues ter wereld, 20 grote Braziliaanse talenten en 10 mogelijke WK-talentjes: onze Leestips deze week.

BuitenkantVoetlogoII

The Daily Mail – David Moyes was openly sneered and sniggered at by Manchester United stars
23 april 2014

Bij The Daily Mail moet je altijd wat slagen om de arm houden, maar het is wel smullen om hoe weinig respect David Moyes in de kleedkamer van United had. De Schot had geen idee hoe hij om moest gaan met een stel grote sterren die allemaal gewend waren aan één van de meest legendarische managers ooit. Moyes zou zijn krediet verspeeld hebben door zelfhulpboeken te lezen, één van zijn assistenten werd ‘Fuck off’ genoemd en er werd voortdurend gelekt naar de pers. Beerput met hoofdletter B.

WhoScored.com – Player Focus: Handanovic’s Penalty Saving Heroics Continue
23 april 2014

Weer een heerlijk geschreven artikel van James Horncastle (als je deze rubriek volgt weet je inmiddels dat hij één van mijn helden is), dit keer over penalty killers. De grootste van allemaal loopt volgens hem in zijn eigen, geliefde Serie A rond: Samir Handanovic. In de laatste vijf seizoenen stopte hij maar liefst 13 penalty’s, meer dan wie dan ook. In verhouding tot het aantal penalty’s tegen hebben alleen Diego Alves (Valencia), Bernd Leno (Bayer Leverkusen) en Tim Howard (Everton) een beter gemiddelde.

Bleacher Report – Ranking the Top 30 Kits in World Football in the 2013/2014 Season
24 april 2014

Tenues! Mooie tenues! Een echte voetbalfan gaat daar van watertanden. En dan ook nog eens de 30 mooiste op een rij! Kwijl, kwijl. In dit heerlijke lijstje worden je ogen gestreeld door onder meer Juventus-uit, Fluminense-thuis, Tottenham-uit, Boca Junior-thuis, PSG-uit, Arsenal-uit en nog heel veel meer. Al zin om op bovenstaande link te klikken? Hier nog een extra reden om je te overtuigen: de nummer 1 is echt prachtig, en staat niet in het opsomminkje hierboven.

Bleacher Report – Brazil’s 20 Best Home-Based Talents Bound for Europe
25 april 2014

Nog een keer Bleacher Report, en nog een keer eentje voor de echte voetbalnerds. Maar liefst twintig talentvolle Brazilianen die nog in hun thuisland spelen, in willekeurige volgorde. Bekendere namen als Everton Ribeiro, Dória en Gabriel Barbosa prijken op dit lijstje Maar ook obscure sambavoetballers als Gustavo Henrique, Mosquito, Mayke en Boschilia komen op dit lijstje voorbij. Wie van hen gaan we terugzien in Europa? En hoe veel van hen komen er bij Shakhtar Donetsk terecht?

Outside of the Boot – 2014 World Cup: 10 Young Players who derserve to go to Brazil
25 april 2014

Nog een lijstje! Ook onze Engelse naamgenoten kunnen er wat van. Hier geven ze je tien grote talenten waarvan zij vinden dat ze op het WK moeten gaan schitteren, zodat jij vast weet op welke namen je moet gaan letten. Vitesse’s Christian Atsu staat er op, en ook Raheem Sterling, de favoriet van onze eigen Stan van den Steenhoven, moet volgens Outside of the Boot naar Rio.  Maar ook meer verrassende namen staan in dit prima lijstje, waarmee wij deze lijstjes-week op een passende manier afsluiten.

BioBV-Enzio