F-side begrijpt ophef Veluwe-brand niet

Bij de F-side van Ajax maken ze zich niet zo snel druk. Dit blijkt ook uit een reactie van het fanatieke deel van de supporters op de brand die 350 hectare van Nationaal Park de Hoge Veluwe in de as legde.

brand-veluwe-2

Uit het statement dat de F-side naar buiten bracht, is te lezen dat men de ophef over de brand wat overdreven vindt. “Wij willen enkel benadrukken dat de reacties op dat heidebrandje van afgelopen weekend wat ons betreft buiten alle proporties zijn,” laat de harde kern weten. “Buiten die paar brandplekken is er toch eigenlijk helemaal niets gebeurd?”

De F-side lijkt zich liever op grotere problemen te willen richten. “Er is geen geweld gepleegd, er is niets gestolen en er zijn geen gewonden. Waar hebben we het nou met z’n allen over? Ondertussen worden Ajax-supporters voor een stel criminelen aangezien. Maar daar hoor je dan weer niemand over.”

Binnenkort zal de F-side ook een statement maken over het Heartbleed-lek, de toestand in Syrië en de dodenherdenking.