Interview met OSM-Kampioen Conor Jansen: “Ze hebben een standbeeld voor me geplaatst”

Conor Jansen deed het onmogelijke. Met zijn West Ham United bestaande uit niet meer dan degelijke spelers, won hij onze Premier League. De meester aan het woord.

ConorJansen2

Hoe voelt het om de eerste Buitenkant Voet-OSM-kampioen te zijn?

“Het is natuurlijk een hele eer om de geschiedenisboeken in te gaan als de eerste kampioen. Net als Uruguay dat deed op het eerste WK. Wat iedereen nog weet.”

Had je gedacht dat je zou winnen?

“Verwachten doe je het nooit, maar elke wedstrijd is een clean sheet en zeker met een competitie gevuld met sterke tegenstanders als ‘aaddemos46’ is het kampioenschap nooit een garantie. Ook nog even de complimenten naar Everton dat knap tweede is geworden, maar daar koop je naast Champions League kwalificatie natuurlijk niks voor.”

Hoe kun je in Godsnaam de Premier League winnen met West Ham?

“West Ham is een mooie club met een mooie geschiedenis in de arbeiderswijken van Londen, die niets anders verdient dan kampioen worden. Het belangrijkste wat daarbij hoort zijn natuurlijk de spelers. Zonder hun geweldige inzet zou er van het kampioenschap niets geworden zijn. Kijk bijvoorbeeld naar het volledig Afrikaanse team van ‘Lubeck’ dat pas ging presteren toen de basis volledig Afrikaans was. In contrast heb je ‘keespagga46’ die met Zlatan, Cristiano Ronaldo en Messi er nog steeds niks van bakte.”

Heeft het bestuur van West Ham je al benaderd als coach voor volgend seizoen?

“Ze hebben een standbeeld voor me geplaatst, maar geen contractverlening geboden. Ik eiste meer geld en meer investeringen, maar het bestuur ging niet akkoord en na een tijdje geflirt te hebben met de aartsrivaal Millwall (zie Green Streets Hooligans) wilden de supporters me ook niet meer terug hebben. Dus heb ik eieren voor mijn geld gekozen en ben ik onder de schuilnaam met (s1) terug te vinden in Stoke-on-Trent. Een passende uitspraak van Aad de Mos “In het leven bestaan twee zekerheden: iedereen gaat dood en een trainer wordt ontslagen.” Dit geld natuurlijk niet voor onze rood geneusde vriend Ferguson, maar zoals wij ook allemaal weten is deze man onsterfelijk en gaat de regel niet op.”

Wat is je geheime tactiek?

“Zoals Cruijf het ooit zei: “Je gaat het pas zien als je het door hebt.” En alleen met zo een instelling kan je de 4-5-1 schieten van afstand als een meester beheersen. Niet lullen maar poetsen, wie niet schiet kan niet winnen en wie de bal kaatst moet het goed doen.”

Ga je het komende seizoen weer vol voor de winst?

“Nee, ben het nu wel een beetje zat na mijn derde kampioenschap wil ik ook eens weten hoe het is om te vechten tegen degradatie. Daarom zal Stoke City een mooie uitdaging worden, als mijn seizoenkaart op het hoofd account op tijd verlengd wordt. Anders word ik net als ooit bij Köln de competitie uit gebonjourd met de bekerwinst al op zak en met een tweede plaats zicht op het kampioenschap.”

Tot slot, wordt Ajax weer kampioen?

“Wie? Nooit van gehoord.”

Het nieuwe OSM-seizoen van Buitenkant Voet gaat over een paar daagjes van start. Het is – dankzij te laat ingrijpen door ondergetekende – opnieuw de Premier League geworden. Er zijn nog wat plaatsen vrij, dus zoek snel Buutenkoant Voet op op OSM!

BioBV-Enzio