El Clásico de Sierd: een Sierd-lover en een Sierd-hater aan het woord

El Clásico komt er weer aan, en in onze dromen dan wel nachtmerries horen wij Sierd de Vos al lullen. Daarom hier een strijd opgedragen aan El Sierd, tussen Jelle (kamp Sierd) en Ruben (kamp anti-Sierd). In welk kamp zit jij?

ElClasicoDeSierd

Lover (Jelle Narold)

“Diep van binnen is iedereen fan van Sierd. Wie heeft er niet na het zien of maken van een mooie goal “koekoek” geroepen? Diep van binnen willen we stiekem allemaal Sierd zijn. Sierd mag – betaald – naar de leukste sport ter wereld kijken en mag daar ook nog eens grapjes over maken. Probeert elke voetballiefhebber dat laatste niet op Twitter of in het bijzijn van vrienden (ondergetekende incluis)? Zou de ‘haat’ richting Sierd niet simpelweg afgunst zijn?

Natuurlijk, Sierd slaat wel eens door. De zender BBC uitmaken voor kindermisbruikers gaat wellicht wat ver. Maar ik durf te stellen dat iedereen tijdens de laatste Clásico smakelijk heeft gelachen om zijn opmerkingen over Pepe (“die Portugese gek”). Op het moment dat een wedstrijd doodbloedt en de kijker normaliter weg zapt weet Sierd met altijd interessante anekdotes de kijker toch te vermaken. Een bijzondere kwaliteit.”

Hater (Ruben van Vliet)

“Wat is het verschil tussen een achtjarig jongetje die met een borstel als microfoon doet alsof hij commentator van El Clásico is, en een oude man in een bezemkast met een echte microfoon die diezelfde wedstrijd van commentaar voorziet? Het kind kan er niks aan doen, hij is een kind. Sierd de Vos maakt zichzelf volkomen belachelijk door te fantaseren dat hij in Estadio Bernabéu zit. Terwijl hij in werkelijkheid thuis Wikipedia zit voor te lezen.

Als Barça en Real het tegen elkaar opnemen, begint ‘El Sierd’ met een minutenlang kletsverhaal. De steekpassjes van Iniesta, of Gareth Bale die de geluidsbarrière doorbreekt, het is van secundair belang. Twee van de beste ploegen ter wereld fungeren als figurant in de eindeloze monoloog van Sierd. Het lijkt mij een goed plan om hem een tijdje op te sluiten in die bezemkast, zónder microfoon en beeldschermen.”

Natuurlijk heb jij ook een mening over Sierd! Doe daarom mee aan El Clásico de Sierd en laat weten wat jij vindt van Sierd de Vos.