‘Voetbal voor de hetero man en the FOXy chick’

fox-sports

Al eerder hebben wij berichten geschreven over seksisme en homofobie in het voetbal. De voetballerij is eigenlijk een grote fruitmand, waarin deze rotte appels niet thuishoren. Het is dan ook erg jammer dat een relatief nieuwe zender als FOX Sports dit fruit juist aanprijst alsof het vers van de boomgaard komt. Een zender die op verschillende gebieden wil vernieuwen, faalt hard in het aanpakken van seksisme en homofobie.

Een paar weken geleden was er al het gedoe rond FOX-presentatrice Hélène Hendriks. Volgens het tijdschrift Voetbal International gaat de blondine regelmatig naar de sportschool, omdat FOX eist dat de presentatrices hun sexy uitstraling behouden’. Dat werd door haarzelf genuanceerd via Twitter, maar niet volledig ontkend.

Dat de zender van de Australiër Rupert Murdoch van mooie vrouwen houdt, is ook wel duidelijk te zien aan de wekelijkse rubriek #lekkerweekend. Daarin worden niet alleen de mooiste goals, grappigste bloopers en vreemdste momenten getoond, maar ook de mooiste vrouwen van de tribunes komen voorbij. Want ja, wat is een samenvatting van het voetbalweekend zonder wat lekkere wijven die óók nog eens van voetbal houden?

FOX Sports vindt het doodnormaal. De voetballerij is een wereld voor de hetero man. En de hetero man raakt opgewonden van minstens twee dingen: voetbal en mooie vrouwen. Zoals ze het zelf al zeggen in de aankondiging voor #lekker weekend aflevering 10: “De mooiste goals, de lelijkste schwalbes, de grootste blunders en uiteraard de prachtige dames, het zit er allemaal weer in.”

Applaus dus voor de tv-zender uit de Verenigde Staten van de Hypocrisie. Vrouwen zijn alleen welkom in de voetballerij als ze op z’n GeenStijls ‘neuqbaar’ zijn. En mannen horen daarvan te genieten. Anders ben je een… Ja, precies.

Bio-Ruben