The Challenge #2: The game is on!

le challange

Zo zit je je maanden voor te bereiden op de afvalrace waar The Voice, Expiditie Robinson en Op Zoek Naar Joseph bij elkaar nog niet aan kunnen tippen, en zo heb je al weer twee avonden achter de rug. Gisteren, op dinsdag 7 januari dus, zou het allemaal écht beginnen. Er werd namelijk aangekondigd dat er feedback zou komen op het ingeleverde werk, er zouden twee sprekers komen en tot slot: er zouden drie teams afvallen. De spanning was dus de hele avond om te snijden.

Maar om er maar meteen een spoiler uit te knallen: We zitten nog volop in de strijd. Zo werd ons in de ‘blessuretijd’ van de avond bekendgemaakt.

De eerste opdracht die aan het begin van die avond besproken werd, was de ‘Why-How-What’-opdracht. Dat klinkt simpeler dan het is. Je denkt: Ach, even op papier zetten waarom wij volledig achter Buitenkant Voet staan, hoe we te werk gaan en wat we precies aan het doen zijn. Passie wilden ze lezen. De jury wilde een euforisch gevoel krijgen van het lezen van je Why, How en What. Dat ze nog maar één ding kunnen doen: Jou die twintigduizend pietermannen toestoppen en smeken of je als-je-blieft je idee wil uitvoeren.

Dat was ons dus nog niet helemaal gelukt. Onze passie, frustratie en problemen kwamen niet over op de jury, althans niet op papier. Het mag nog pakkender. Oke, weer wat geleerd. In ieder geval waren we niet de slechtste. Maar ook niet de beste. Dat gold ook voor onze persbericht, dat meer een nieuwsbericht was geworden. Beetje macht der gewoonte, zullen we maar zeggen.

Na de hutspot mochten twee mensen van Total Active Media komen spreken. De eerste was een enthousiaste man die vaak dacht. Tenminste, hij zei vaak: En toen dacht ik… Zijn verhaal was – afgezien van de spreeuwen die symbool stonden voor een schijnbaar chaotische, maar wel op de één of andere manier gestructureerde nieuwe wereld – nogal abstract. Veel grafieken, kleurtjes en Engelse termen. Zijn collega was iets concreter met zijn verhaal over content, marketing en journalistiek.

Hoe wij de opgedane kennis op ons eigen idee moeten toepassen, is ons nog niet helemaal duidelijk. Morgen, donderdag, is het al weer tijd voor de volgende bijeenkomst. Voor die tijd moeten we uitgedacht hebben over hoe innovatief en journalistiek relevant ons idee is. Dus gaan we maar weer snel aan de slag. Deadlinedruk!

BioBV-Ruben