BV’s Toch Altijd Best Wel Fijne Leestips: week 50

BuitenkantVoetlogoII

We zijn nu een paar weekjes bezig met onze leestips, en ze zijn best wel fijn hè, beste lezers? Daarom blijven we er ook vooral lekker mee door gaan. Zoals te zien is aan de tips van week 50, was dit de week van Davy Klaassen, hij komt er twee keer in voor. En twee keer wordt hij gebruikt als symbool voor hoe voetbal is of hoe voetbal hoort te zijn. Verder hebben we PSV versus Vitesse voor je, een samenzweringstheorie over de WK-loting en vier van de grootste talenten van het moderne voetbal. Veel leesplezier!

Goal.com – “Piazon rook zelfs naar bier op het veld”
9 december 2013

Bij Vitesse tegen PSV werd duidelijk dat, in ieder geval dit seizoen, de Arnhemmers de rol van titelkandidaat hebben overgenomen van de Eindhovenaren. De slachtpartij eindigde in 6-2, en Guus Hetterscheid geeft in dit artikel op een mooie manier weer hoe beide kampen terugkeren van het slagveld. PSV-keeper Jeroen Zoet is een verslagen man, Davy Pröpper van Vitesse proefde de angst in de ogen van zijn tegenstanders en zijn teamgenoot Kelvin Leerdam vond het een echte mannenwedstrijd. Waarin de mannen uiteindelijk wonnen van de jochies.

Sports on Earth – Could the World Cup draw be rigged?
9 december 2013

De Engelsen zitten in de Poule des Doods (vinden ze zelf) van het WK in 2014 en werden al eerder tot hun stomme verbazing afgetroefd door Rusland in de strijd om het organiseren van het WK van 2018, dus beginnen de samenzweringstheoristen hardop te speculeren. Speculeren doet ook Bryan Tuohy op Sports on Earth in dit stuk. Hoewel de sceptische lezer moeite zal hebben met dit artikel, werpt hij toch enkele interessante vragen op. En afgaand op de reputatie van de FIFA, waarom zouden we hen dan moeten vertrouwen?

Thijs Zonneveld – Het jongetje en de bal
10 december 2013

Het blijft een beetje pijnlijk dat een wielerjournalist is uitgegroeid tot één van de beste voetbalcolumnisten van ons land, maar eigenlijk kunnen we de opmars van Thijs Zonneveld alleen maar toejuichen. Zeker als hij dit soort prachtschrijfsels blijft produceren. Op NUSport.nl beschrijft hij zijn voetbalmoment van dit kalenderjaar: Davy Klaassen na zijn hattrick van vorige week, voor de camera’s met de bal onder zijn hand. Heerlijk.

Frank Heinen – AC Milan-Ajax: de werkelijkheid is een status quo van net niet vol geraakte omhalen in de laatste minuut
11 december 2013

Weer zo’n lekker stuk met Davy Klaassen in de hoofdrol. Alleen dit keer op de website van HP/De Tijd en dit keer met Klaassen in een iets minder heroïsche rol. Tegen AC Milan had hij de winnende in de laatste minuut binnen kunnen omhalen, maar hij raakte de bal niet goed. En dat is niet erg, vindt Frank Heinen, want anders was het allemaal te mooi geweest om waar te zijn. Zulke dingen gebeuren nou eenmaal niet, en dat is maar goed ook.

These Footy Times – Futuro Week 8, Reaching The Top
13 december 2013

Ten slotte nog eentje voor de voetbalnerds die weten wie Paulo Dybala, Lazar Markovic, Lorenzo Insigne en Marc-André Ter Stegen zijn. These Footy Times beschrijft deze random verzameling van supertalenten in een prima artikel. Voor de ingewijden niets nieuws, behalve een bevestiging van hun vermogen om de grootste talenten te kennen voordat de rest ze kent. Voor ‘de rest’ een mooi artikel om te leren wie er over een paar jaar de grote wereldtoppers zullen zijn.