BV’s Met De Grootste Zorg Voor U Geselecteerde Leestips: week 48

BuitenkantVoetlogoII

Ja hoor, daar zijn ze weer, de Leestips. Het was me een weekje wel. Er stortte een WK-stadion in, Ajax versloeg Barcelona in de Champions League en Zahir Belounis kwam eindelijk vrij! Wij hebben weer vijf pareltjes van het web gefilterd, met de grootste zorg en met de hand geselecteerd. Wij garanderen daarmee de hoogst denkbare kwaliteit. Dus.

The New York Times – Qatar Lets Soccer Player Leave After Two Years

Life is short, eat dessert first. En dus beginnen we met goed nieuws! Zahir Belounis is eindelijk weer thuis in Frankrijk. Oké, voetbal heet geen ‘soccer’ in het Engels, maar ‘football’, maar verder is dit een prima artikel van James Piotr, die het drama op de voet volgde de afgelopen maanden. Piotr legt uit wat er precies aan de hand was met Belounis, en hoe het uiteindelijk gelukt is om hem vrij te krijgen.

These Football Times – The Full Circle Career of Juan Pablo Ángel

In het tijdperk voor Radamel Falcao, Jackson Martínez, James Rodríguez en al die andere toppers, had Colombia een vrij matig teampje. De enige parel in de selectie was Juan Pablo Ángel, die nu op 38-jarige leeftijd zijn ouwe liefde Atlético Nacional tot de beste club van Colombia heeft gemaakt. Omar Saleem schrijf deze prachtige ode aan de oud-speler van onder meer River Plate, Aston Villa en New York Red Bulls, een legendarische speler die de mooie woorden verdient.

Bleacher Report – Liverpool and Manchester United Reportedly Scout ‘Mini Messi’ Ryan Gauld

Ze hebben er weer één gevonden: een Mini Messi. Dit keer in het onwaarschijnlijke Schotland, bij Dundee United. Ryan Gauld is zijn naam en Manchester United en Liverpool volgen het 17-jarige wonderkind. Het is nog maar de grote vraag wat het gaat worden met deze jongen, maar voetballen kan hij zeker. Voetballen zoals Messi zal hij echter waarschijnlijk nooit kunnen. En dat is ook helemaal geen schande. In ieder geval, iemand om in de gaten te houden. En iemand die wij niet in ons lijstje van 100 grootste talenten hadden…

Daily Record – Gay referee claims he was expelled from matches after speaking out about homophobic taunts during amateur clash

De Daily Record is niet echt een kei in het bedenken van korte, scherpe koppen voor hun artikelen, maar je weet in ieder geval wel wat je krijgt. Joe Richardson, één van de weinige homo-scheidsrechters op de Engelse amateurvelden, is naar eigen zeggen geschorst door de lokale scheidsrechtersbond omdat hij aankaartte dat veel ‘supporters’ tijdens zijn wedstrijden “hé flikker” maar dan in het Engels naar spelers riepen. Zo’n lage actie van de Angus and Perthshire Referees Association kan natuurlijk niet door de beugel.

Declan Hill – Matchfixing in the UK – I told you so!

Groot nieuws, een omkoopschandaal in het Engelse voetbal! Een grote doorbraak in de strijd tegen match fixing, want dit zorgt er in ieder geval voor dat mensen weten dat het überhaupt kán gebeuren. En hopelijk ook dat mensen meer gaan luisteren naar Declan Hill, de journalist die al jaren waarschuwt voor de goksyndicaten die de voetballerij in hun greep houden. In dit artikel pakt hij eerst al zijn haters even aan en kaart hij daarna enkele belangrijke en lezenswaardige punten aan.