Ik wil Aad de Mos op springschoenen zien!

aad

Witte, Aadje Afkoopsom, Aadje Maximaal, maar ook @aad300. Allemaal bijnamen van Aad de Mos. Op de Nederlandse TV wat minder te zien de laatste tijd, maar op Twitter des te meer. Ik vind @aad300 de mooiste, omdat het zijn Twitteraccount is. En Aad de Mos volgen op Twitter is mooi, al was het maar om zijn ‘GM!’ elke ochtend. Maar daarnaast ook de foto’s van Aad op de Tankbaan en zijn subtiele sponsortweets. Ergens eten? De Mos plaatst wel een tweetje, dan hoeft hij niet af te rekenen. Mooi meegepakt: je bent Aadje Afkoopsom of je bent het niet. Als oud-trainer van honderd-en-één clubs heb je in je leven veel connecties gemaakt. Die connecties gebruikt Aad nog steeds. Een borreltje hier, schnabbeltje daar: Aadje staat altijd klaar. Nu zit hij in Verenigde Arabische Emiraten: scouten op het WK-onder 17. Ja echt, Aad doet dat.

Vorige week was Aad op een trainerscongres in Tilburg. Hoewel Aad na zijn mislukte avontuur bij Sparta in 2010 vaker thuis op de bank zat dan in dugouts ging hij er toch heen. En hij ging niet met lege handen naar huis, zo bleek op Twitter:

Dit zijn Kangoo Jumps. Te koop voor 269 euro, maar die heeft Aad natuurlijk gewoon gekregen van de sponsor van het congres. Slim van die sponsor: 100% dat Aadje er weer even een tweetje uitgooit. Toch is de reclame nog niet compleet. 269 euro verdienen met alleen een fotootje is wel heel makkelijk. Ik wil zien hoe hij ze gebruikt!

Gewoon een fotootje, of nog liever een klein filmpje. Dat je Aad ziet springen op die springschoenen, die geschikt zijn voor  ‘zwaarlijvige personen en fanatieke of extreme sporters‘. Is voor Aad een kleine moeite, maar voor zijn volgers heel waardevol. Wij zijn immers de reden dat Aad de cadeautjes krijgt: om reclame te maken. Dus Aad, trek die schoenen aan, laat iemand een foto maken en show us the money!