Dortmund wint de Champions League

Spain Soccer Champions League

Ja, het is tijd voor gewaagde voorspellingen. Of er iets van uit gaat komen, ik heb geen idee, maar áls het gebeurt heb ik in ieder geval dit artikel om mijn grandioze voetbalkennis mee te bewijzen. Als ik straks in mei zeg dat ik “het al aan het begin van het seizoen wist” gaat niemand me geloven. Maar dit is een keihard bewijs. En als het niet uitkomt mag iedereen dit stuk gebruiken om me belachelijk te maken, prima. Maar na lang nadenken, mediteren onder een waterval in Noord-Oost Japan, filosoferen terwijl ik gras uit het Maracaña vermaalde, er thee van maakte en de dampen opsnoof en na het bestuderen van videobeelden van alle Champions League-deelnemers van dit seizoen (behalve Viktoria Plzen, die winnen toch niet) ben ik tot de conclusie gekomen: niemand anders dan Borussia Dortmund gaat de Champions League winnen.

Ze hebben alles. De kern van het team is al jaren op elkaar ingespeeld, ze zijn nog jong en gretig, spelen modern Volgass-fussball onder leiding van een geweldige coach en hebben met Pierre-Emerick Aubameyang en Henrikh Mkhitaryan de twee beste ‘onbekende’ voetballers ter wereld aangetrokken (met de moeilijkste namen). Ja, die Götze is dan wel weg, maar Robert Lewandowski hebben ze kunnen houden en die is toch echt een stuk belangrijker. Vorig seizoen verloren ze nog van het beste Bayern München aller tijden en toen scheelde het al niet veel, maar nu Pep Guardiola Bayern tiqui taca wil gaan leren staat niets Dortmund nog in de weg om iedereen op zijn pad te vermorzelen. Leuk hoor, Real Madrid met Bale of Chelsea met Willian, maar Dortmund is het meest uitgebalanceerde team van allemaal, met op elke positie een topper. Hier hou ik op met mijn punt over te brengen, het is zo duidelijk dat Borussia Dortmund de beste ploeg van Europa heeft. Ik hoef het niet verder uit te leggen. De tijd zal mij mijn gelijk gaan brengen. Hoop ik.

image-3778759

Verliezend finalist: Juventus

Paul Pogba en Arturo Vidal zijn monsters die ook een glansrijke carrière als uitsmijter hadden kunnen najagen, en Andrea Pirlo is zo ontzettend Andrea Pirlo. En met Claudio Marchisio er ook nog bij heb je een middenveld dat in staat is om die van Barcelona en Bayern te overrompelen. En dan die verdediging! Eén van de sterkste ter wereld en (of moet ik zeggen, want) helemaal Italiaans. Gianluigi Buffon in de goal, daarvoor Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci en bulldozer Giorgio Chiellini, als spits van de tegenstander zou ik nog maar één mogelijkheid kunnen bedenken om te scoren: in je eigen goal. Maar de echte reden waarom Juventus de Champions League-finale gaat halen is de aanval. Met Carlos Tévez hebben ze eindelijk hun topspits, en Tévez heeft eindelijk z’n topclub waar hij de grote man kan zijn. En dan heb je nog Fernando Llorente, die z’n draai nog een beetje moet vinden met zijn heimwee naar het Baskenland, maar die zijn waarde gaat bewijzen. Toch gaat Juventus de finale verliezen van Dortmund, omdat de Duitsers alles toch net effe in een versnelling hoger doen.

62a436c4-10cc-11e3-88ef-c637ec1cda0a_web_scale_0_1363636_0_1363636___JPG_h380_JPG_568

Halve finalist: Paris Saint-Germain

De foto hierboven is genoeg reden om Paris Saint-Germain te beschouwen als een serieuze mededinger om de meest felbegeerde prijs in het clubvoetbal. De twee beste spitsen van langer dan 1,83 m samen in één team, dat is toch gestoord? Daar achter of omheen lopen dan nog Lucas Moura, Ezequiel Lavezzi, Marco Verratti en Blaise Matuidi, terwijl supertalent Adrien Rabiot wellicht zijn klasse dit jaar voor het eerst zal gaan tonen aan de wereld. De verdediging – geleid door de beste verdediger op aarde Thiago Silva – is ook al niet om mee te spotten. Vorig seizoen toonden ze tegen FC Barcelona al aan klaar te zijn om de grootste clubs op aarde voor hun kont te trappen, dit jaar gaan ze helemaal rake klappen uitdelen. Alleen denk ik dat Juventus ze in de halve finale knock-out gaat slaan. Juve en PSG zijn ongeveer vergelijkbare teams, met drie supersterke linies, steunend op een defensie die bijna ondoordringbaar is. Toch schat ik de Italianen wel wat meer ervaren en ingespeeld in.

Neymar+Barcelona+v+Santos+Pre+Season+Friendly+Jfk-vVg47Ttl

Halve finalist: FC Barcelona

Tata Martino en Neymar gaan er dit seizoen voor zorgen dat het tiqui taca nog één keer een opleving zal krijgen, voordat het op het WK in Brazilië definitief zal sterven. De Braziliaanse wonderboy en de Argentijnse wondercoach (van horen zeggen) gaan de creativitiet en variatie terugbrengen en zorgen dat niet alle ballen meer richting Lionel Messi moeten. Barça heeft meer opties dan het afgelopen seizoen (behalve in de verdediging dan) en heeft met Neymar en Messi plus de opgeleefde Alexis Sánchez (want vriendjes met Martino) een aanval om een epileptische aanval van te krijgen, zo hard knallen die van je tv-scherm af. Met hun geschuif en getik zullen ze weer heel wat grote clubs vellen en in de laatste minuut zullen ze ongetwijfeld weer wat winnende goaltjes binnentikken. Maar in de halve finale gaat Borussia Dortmund toch een maatje te groot blijken, zoals Bayern vorig jaar.

En nu maar wachten tot het allemaal zo ver is.