Het Verdrag van Hoenderloo

manifest

In een week waar geen voorrondes tussen clubs als Željezničar Sarajevo en Viktoria Plzen plaatsvonden, mochten veel spelers een vliegreisje maken naar een verre bestemming. ‘Onze’ jongens speelden woensdagavond een wedstrijd tegen Portugal. Zonder Wesley Sneijder overigens. Nationaal Orakel Louis van Gaal vond de middenvelder niet fit genoeg. Daarnaast zou hij het manifest hebben geschonden. Er rezen vele vragen over het document, waar Buitenkant Voet exclusief toegang tot heeft verkregen. Wij presenteren u: het Verdrag van Hoenderloo.

Ik, speler van het Nederlands voetbalelftal, verklaar en beloof hierbij dat ik altijd mijn uiterste best zal doen bij trainingen en wedstrijden van het team waarvan ik deel uit mag maken. Dit zal ik op een verantwoordelijke en verstandige manier doen, daar ik een voorbeeldfunctie heb voor de jeugd, maar ook voor andere mensen in Nederland.

Ik, speler van het Nederlands voetbalelftal, verklaar en beloof hierbij dat ik respect heb voor mijn eigen land en voor het land waartegen ik speel. Dit houdt in dat ik het Nederlandse volkslied meezing voor aanvang van de wedstrijd. Daarnaast zal ik niets doen om mijn tegenstander en het land dat hij vertegenwoordigt in diskrediet te brengen. Hieronder wordt verstaan de spelers, het tenue, de vlag, het volkslied, de supporters en al wat er in verband staat met het land van de tegenstander.

Ik, speler van het Nederlands voetbalelftal, verklaar en beloof hierbij dat ik mijn prioriteiten zal stellen. In een interlandperiode ligt mijn focus enkel en alleen op het Nederlands voetbalelftal. Ik zal dan ook niets zeggen over de club waar ik onder contract sta. Buiten de interlandperiode zeg ik niets over alles wat met het Nederlands voetbalelftal te maken heeft. Daarnaast zal ik mij ook niet laten afleiden door vriend cq vriendin, kind(eren), huisdieren en andere privé-zaken.

Ik, speler van het Nederlands voetbalelftal, verklaar en beloof hierbij, bij het eventueel bereiken van een Europees Kampioenschap of Wereldkampioenschap, dat ik de bovenstaande geboden extra goed in acht neem. Daarmee zijn uitspattingen binnen of buiten de slaapgelegenheden met of zonder externe personen uit den boze.

Ik, speler van het Nederlands voetbalelftal, verklaar en beloof hierbij dat ik met geen woord zal spreken over dit manifest. Niet tegen vriend cq vriendin, kind(eren), huisdieren, media of ieder ander persoon.

Met de volledige technische staf, inclusief perschef, als mijn getuigen, teken ik dit manifest bij mijn volle verstand en met mijn volledige aandacht. Schending van dit manifest op enigerlei wijze heeft sancties tot gevolg. Deze sancties kunnen variëren van uitsluiting van de selectie van het Nederlands voetbalelftal tot de verschrikkelijke kieteldood, uitgevoerd door willekeurig gekozen leden van de selectie.

[DATUM]

[HANDTEKENING SPELER]

[HANDTEKENING BONDSCOACH VAN DIENST]


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *