De 5 grootste voetbalhipsters (inclusief ge-Instagramde foto’s)

VOETBALHIPSTERS

Hipsters zijn overal tegenwoordig, ze zijn in opkomst. Vroeger waren hipsters alleen nog buitenbeentjes, die er niet helemaal bij hoorden. Maar vandaag de dag is het cool om een hipster te zijn, en is het maatschappelijk geaccepteerd. Sommigen zullen zeggen dat er in de voetbalwereld geen hipsters voorkomen, omdat hipsters andere interesses hebben. Hipsters zouden alleen in tattoo-shops werken. Een beetje net als homo’s, die alleen in kapperszaken hun geld zouden willen verdienen. Maar zoals er ook best wel homo’s in het voetbal zijn, trappen er zeker ook een paar hipsters een balletje. Buitenkant Voet zocht de vijf grootste hipsters bij elkaar, filterde hun foto’s met Instagram en zette ze voor je op een rijtje.

5. Mario Gomez

Mario Gomez

Mario Gomez was de eerste Duitser die besloot met zijn kapsel terug te gaan naar de mode uit het Derde Rijk in 1943. De altijd al voor controverse zorgende spits (wel goed genoeg? Niet goed genoeg?) werd bespot, uitgelachen en tot Nazi verklaard, maar inmiddels loopt iedere Duitser van onder de 25 met zo’n kapsel rond en begint het mede dankzij Graziano Pellè nu ook in Nederland aan te slaan. Niet alleen qua uiterlijk is Gomez een hipster. Half Spaans en half Duits zijn is ‘zo lekker anders’, hij ging van de nieuwbakken Beste Club Ter Wereld Bayern München naar de Italiaanse subtopper Fiorentina en is uitgesproken over homoseksualiteit in het voetbal: “Ze moeten voetballen alsof ze bevrijd zijn. Homo zijn moet geen taboe meer zijn.”

4. Danny Welbeck

Danny_Welbeck

Het haar van Danny Welbeck is zo hipster als maar zijn kan. En in tegenstelling tot bijvoorbeeld Mario Balotelli of Djibril Cissé houdt hij zijn haar ook echt meerdere jaren hetzelfde. Dat is pas tegendraads! Bovendien, zoals ik al eerder schreef in deze ode aan Danny Welbeck, doet deze man niet mee aan de hype genaamd ‘rendement’. Hij wil gewoon lekker mooi voetballen, meer niet. Verder haalde hij op de middelbare school tienen voor literatuur en wiskunde, hij is dus eigenlijk gewoon een nerd. Alleen nerds kunnen échte hipsters zijn, dat weet iedereen.

3. Pep Guardiola

Pep Guardiola

Pep Guardiola is de oervader van alle voetbalhipsters. Hij is niet alleen de best geklede persoon op aarde, hij spot ook met alle wetten die gelden voor voetbaltrainers. Op 42-jarige leeftijd heeft hij al veertien prijzen gewonnen en is hij zo ongelooflijk hipster om daarna te zeggen dat hij “geen super-trainer” is. Daarnaast besloot hij na een gigantisch succesvolle periode bij FC Barcelona even een jaartje in New York te gaan wonen om van wat kunst te genieten. En hij liet de veel te mainstream voetballers Ronaldinho, Deco, Eto’o en Ibrahimovic lekker buiten zijn elftal. Het hipsterste wat Guardiola echter ooit deed was een elf uur durende ‘pelgrimstocht’ ondernemen naar de Argentijnse voetbal-Perkamentus en aanvalsextremist Marcelo Bielsa om met hem te praten over het voetbalspel. Volgens de legende zaten de twee vervolgens bijna twaalf uur aan één stuk te filosoferen over de schitterende sport. Hoe hipster is dat?

2. Raúl Meireles

Raul Meireles and wife on holiday at the beach in Miami

Raúl Meireles schoor de zij- en achterkant van zijn hoofd al kaal láng voor alle hipstertienertjes met de tondeuzes van hun moeders in de weer gingen. En hij heeft meer tattoo’s dan Henk Schiffmacher. Hij en zijn vrouw zijn de eigenaars van een kledingwinkel, hij verliet Chelsea nadat ze de Champions League hadden gewonnen terwijl ze hem nog wel wilden hebben maar ja nu ze officieel de beste club op aarde waren was het niet meer cool om daar te spelen, en hij voetbalt nu bij Fenerbahce in Istanbul, de stad die geliefd is onder hipsters. Hij werd dit seizoen voor elf wedstrijden geschorst omdat hij een ‘homofoob gebaar’ zou hebben gemaakt naar een scheidsrechter, maar reageerde daarop met de woorden: “Ik heb heel veel homo-vrienden, waar ik heel veel respect voor heb. Kijk naar mijn haar, kijk naar mijn kleding, ik ben geen persoon met vooroordelen.” Moet misschien maar eens aan tafel komen bij Voetbal International.

1. Alessandro Diamanti

Diamanti

Alessandro Diamanti is de ultieme voetbalhipster. Kijk naar dat haar. Niets aan deze man is normaal, zijn hele bestaan is één grote grap. Hij heeft verdomme een enorme smiley-tatoeage op zijn been staan! Pas op zijn 25e brak hij door en mislukte hij totaal bij West Ham United, maar de laatste jaren is hij één van de beste Italiaanse voetballers. Maar Diamanti is een echte hipster, en speelt dus slechts bij het middelmatige Bologna. Nu is hij het geheime wapen van de Italiaanse ploeg, omdat hij én ongelooflijk goed is, én bijna niemand hem eigenlijk kent. Juventus en AC Milan willen hem deze zomer hebben, maar die clubs zijn natuurlijk veel te mainstream. En het aller hipsterste aan Diamanti is dat hij amper te Googlen is. Typ maar eens in op Google, er is bijna niks over hem te vinden. Wat voor persoon hij is? Geen idee. Wat voor kleding hij in het dagelijks leven draagt? Zijn geen foto’s van. Vergeleken met ‘merken’ als Cristiano Ronaldo of David Beckham, is Alessandro Diamanti echt een verademing. En een gigantische rebel.