Buitenkant Voet voorspelt: álles!

Octopus Paul

Hoe dichter we bij het begin van het Eredivisieseizoen komen, hoe meer voorspellingen er om onze oren vliegen. Terwijl de transfermarkt nog lang niet gesloten is en de selecties nog lang niet rond zijn, moeten de voetbalexperts hun glazen bollen alweer afstoffen om te voorspellen wie er kampioen wordt, gaat degraderen of topscorer wordt. Buitenkant Voet snapt niet helemaal wat we hier precies mee moeten. Leuk hoor, al die dingen die kúnnen gaan gebeuren, maar wat hebben we er aan het einde van de rit nou echt aan? Niets. Daarom hebben wij tien voorspellingen gedaan die net zo waardevol zijn als de standaardprognoses. Enjoy!

1. Welke middenvelder gaat dit seizoen het meest de paal raken?

Ruben van Vliet: “Ik denk toch Adam Maher. Een man wiens voeten wij wel een beetje kussen. Maar echt een type speler dat veel goed doet en dan op de paal schiet. Dus hij wordt het.”

Enzio Bakker: “Rodney Sneijder gaat bij RKC het net niet heel veel vinden, maar met die paal gaat het helemaal goed komen. Is ook een kunst.”

2. Welke trainer gaat het vaakst “Het seizoen is nog lang” zeggen in interviews?

RvV: “Dit is dé categorie voor Fredje Rutten, maar hij is helaas weg bij Vitesse. Ik denk dat die nieuwe van Go Ahead, Foeke Booy, een goede kandidaat is. Vooral omdat GAE een gedoodverfde degradatiekandidaat is.”

EB: “Voor Foeke Booy hoop ik dat het seizoen inderdaad lang is, want het zal maar bij één jaar Eredivisie blijven. Ik denk dat Philip Cocu hem toch af gaat troeven met een eindsprint, door in de slotfase heel vaak te zeggen dat het seizoen toch nog heel lang is. Go Ahead is dan al gedegradeerd dus Booy zal dan afhaken.”

3. Hoeveel kansen moet Género Zeefuik missen voordat zijn contract afgekocht wordt door een rijke fan van FC Groningen?

RvV: “Heeft FC Groningen wel rijke fans? Even zonder gekheid, ik denk dat John de Mol hem wegkoopt voor een nieuwe serie van Obese. Een bekende voetballer trekt altijd extra kijkcijfers.”

EB: “Met David Texeira als enige alternatief denk ik dat Zeefuik zo veel kansen kan missen als hij wil, maar toch niet vervangen zal worden. Hem kennende zullen dat in totaal ongeveer vierhonderd gemiste kansen zijn. Maar ja, heeft ie tenminste wel wat lichaamsbeweging gehad.”

4. In welk stadion gaan de ballenjongens gemiddeld het snelst de bal weer in het spel brengen?

RvV: “Er gaan geruchten dat Gertjan Verbeek de ballenjongens mee laat trainen in het krachthonk. Ook moeten ze aan hun conditie werken. Zo kunnen ze de bal zo snel mogelijk weer naar een AZ-speler gooien.”

EB: “Afgelopen seizoen heb ik dat elke keer bijgehouden met m’n stopwatch, Castrol doet dat namelijk niet. Helaas. Het is even beunen, maar dan heb je ook wat. De snelste ballenjongens zitten in De Goffert. Hoe dat komt? Geen idee, misschien toeval.”

5. Hoeveel vrouwelijke (en mannelijke) fans gaan er per wedstrijd flauwvallen als Graziano Pellè na de wedstrijd zijn shirt uittrekt?

RvV: “Op de Ladies Night van Feyenoord gaat Pellè een Guiness-wereldrecord neerzetten. Hij trekt zijn shirt uit en meteen vallen duizenden vrouwen in katzwijm, zoals dat zo mooi heet. Let op mijn woorden.”

EB: “Ik denk dat dat nog bescheiden is. Feyenoord gaat schitteren in de Europa League, waardoor Pellè’s lichaam door gaat breken in Europa en miljoenen mensen gaat betoveren.”

6. Welke speler gaat dit seizoen één goal maken, één rode kaart pakken en zes keer buitenspel staan?

RvV: “Door personele problemen moet Toby Alderweireld in de spits gaan spelen. Hij doet het goed, maar komt toch 6 keer buitenspel te staan. Zijn goal wordt een droog afstandsschot en zijn rode kaart volgt na een domme overtreding op de doorgebroken Lurling.”

EB: “Dit zijn altijd lastige voorspellingen. Ik weet niet of het mogelijk is om hier nu al uitspraken over te doen. Denk in ieder geval wel dat Alderweireld komend seizoen niet meer in de Eredivisie speelt. Ik moet maar gaan voor een totale gok, deze weet ik echt niet… Ik ga toch maar voor Kelvin Leerdam.”

7. Hoeveel personeel gaat Vitesse dit seizoen vervangen?

RvV: “Jordania schijnt niet tevreden te zijn over de koffiejuffrouw en de terreinknecht. Ook de baan van suppoost Johan staat op de tocht. We houden het in de gaten.”

EB: “Ik denk dat Kelvin Leerdam door die ene rode kaart, na een tackle met twee benen op Ronald Koeman, uit het team gegooid wordt en het seizoen af moet maken bij de reserves.”

8. Welke club gaat gemiddeld het vroegst de lichtmasten aanzetten als het donker wordt?

RvV: “PSV natuurlijk, het blijft toch Lampegat daar.”

EB: “Heracles Almelo gaat ze het laatst aan zetten in een poging kosten te besparen, in De Kuip doen ze het andersom om aan te tonen dat het oude stadion te duur is en er een nieuwe gebouwd moet worden.”

9. Welke speler gaat dit seizoen als snelste na een wissel douchen, weer aankleden en op de reservebank arriveren?

RvV: “Ronald Koeman is bezig om op allerlei manieren het teamgevoel te versterken bij Feyenoord. Ik denk dat Boëtius heel snel met douchen en omkleden is.”

EB: “Zeker waar, maar het langzaam omhoog komende luik in De Kuip gaat hem parten spelen. Ik denk dat Jonathan Reis vaak mag oefenen omdat Mike Havenaar telkens als pinchhitter erin komt, en uiteindelijk gaat Reis een nieuw wereldrecord neerzetten.”

10. Hoeveel voorspellingen van de experts zullen komend seizoen echt uit gaan komen?

RvV: “Toch wel een aantal, kwestie van kansberekening. Ooit moet iemand het goed hebben.”

EB: “Het zijn maar voorspellingen joh, moet je geen waarde aan hechten.”