Het wel en wee van onze voetbalsters

nl-vrouwenelftal

Het is op zich enorm interessant dat mensen als Mario Balotelli, Eljero Elia en Cristiano Ronaldo een peperdure auto in de prak rijden. En die tweets van Ryan Babel zijn altijd ontzettend diepzinnig. En we hebben natuurlijk allemaal het nieuws rond de inruilactie van Raf gezien. Size does matter, dus koos hij voor Sabia ten koste van Sylvie. Maar er is een nieuwe voetbalwereld vol met dit soort nieuws: de wereld van het vrouwenvoetbal.

Chantal de Ridder en Dyanne Bito zijn twee van de 23 geselecteerden voor het Nederlands vrouwenelftal. Dat team speelt vanaf woensdag 10 juli het Europees Kampioenschap in Zweden. De twee speelsters hadden een gesprek op Twitter. De Ridder zei te hopen haar voetbalschoenen en scheenbeschermers te hebben ingepakt. Bito reageerde en daarop zei De Ridder dat haar teamgenoot theezakjes mee moet nemen.

Over Anouk Dekker zijn we te weten gekomen dat ze op een rustdag naar de tandarts is geweest. Naar verluidt heeft ze geen grote ingreep gehad, na drie dagen stond ze weer op het trainingsveld van FC Twente. Het kan natuurlijk ook zijn dat ze een bezoekje heeft gebracht aan therapeut Dick van Toorn. Dit is echter niet bevestigd.

Ook Danielle van de Donk is op Twitter te vinden. Zij vertelt bijvoorbeeld over wat zij doet op een normale donderdagavond. Geen bunga-bunga-taferelen, maar ze geniet van haar avond bij Sister Act. Het zal ongetwijfeld een avond vol bier, gezelligheid en nog meer bier geworden zijn. Alleen wisten RTL Boulevard en SBS Shownieuws van niks. Of ze deden alsof.

Aanvalster Sabine Becx is op Facebook actief. Naast Twitter een bron voor sappige feitjes en verhaaltjes over onze sterren. Zo is ze fan van slechte grappen en The Big Bang Theory. Of het één met het ander te maken heeft, is onzeker. Ook vindt ze Fatboy leuk. Het is wachten op de eerste foto met Becx op een zitzak kijkend naar The Big Bang Theory, uiteraard gemaakt door Edwin Smulders die op het dak van de flat aan de overkant ligt.

Woensdag begint dus het EK. En wij verwachten dingen die alleen in de voetbalwereld kunnen gebeuren. Anouk Hoogendijk die een goede vriendin belt, terwijl de rest van het team in de kleedkamer de wedstrijd nabespreekt. Of Lieke Martens die in de rust naar de kapper gaat en de tweede helft met gitzwart haar begint. Of Manon Melis die roept dat ze bij LdB Malmö FC twintig keer zoveel verdient als Sylvia Smit bij PEC Zwolle. Zo niet, dan vinden we er geen moer meer aan. En dan gaan we terug naar het mannenvoetbal. Stel ons niet teleur!