Fuck de vriendin van Balotelli

Niet letterlijk. Maar ze is te vaak in beeld. Het is zeker een mooie dame en ze zal best heel lief zijn voor Mario en goeie pizzabroodjes voor ‘m uit de magnetron trekken als ie honger heeft en ze kan er zelf ook allemaal niks aan doen, maar ik wil haar niet meer in beeld zien, ik wil geen stukjes meer over haar lezen en het is allemaal wel genoeg zo. Waarom? Omdat ze het niet verdient. Haar borsten zijn dan wel net zo groot als de gemiddelde voetbal, verder heeft ze in de voetballerij niets gepresteerd. Behalve misschien Super Mario aan het voetballen krijgen, wat best een prestatie is. Dat ze niets gepresteerd heeft is ook helemaal niet erg en haar goed recht. Het ligt aan voetbaljournalisten, die zo’n bijna gênante, overdreven nadruk leggen op mooie vrouwen in de voetbalwereld. Dat moet stoppen.

Macho-cultuurtje

De voetballerij is een mannenwereldje en er heerst een macho-cultuur (zeggen ze, maar waarom dan al die schwalbes en dat kinderachtige gedoe heel de tijd?) en daarom is het normaal dat er zo af en toe een mooie vrouw voorbij komt. En dat websites en kranten pagina’s volschrijven over WAGs. En dat als je de naam van de gemiddelde voetballer intypt op Google je als voorgestelde zoekterm die naam met daarachter ‘girlfriend’ op je beeldscherm krijgt. En dat de bekendste Nederlandse voetbalster ook meteen de aantrekkelijkste is. En dat de camera’s in de stadions inzoomen op mooie vrouwelijke supporters. En dat reclame maken bij voetbalevenementen het meeste succes heeft met ‘Bavariameisjes’, die daarvoor een tijdje cel moeten riskeren.

De vrouwen die echt iets presteren in de voetballerij – de beste voetbalsters, Barbara Berlusconi, Annie van der Velde – krijgen amper aandacht want lelijk. Vrouwen kunnen ook best beroemd worden in de voetballerij, maar dan moeten ze er wel fantastisch uitzien, net als Fanny, Mario’s signorina. Het is één grote vleeskeuring door hongerige, vieze mannetjes achter de tv met hun hand in de broek. Ranzig, maar menselijk. Natuurlijk is er een markt voor, natuurlijk trek je met mooie vrouwen aandacht. Dat is zo en dat zal altijd zo blijven. Ik plaatste hier bovenaan ook een mooie foto van Balotelli’s meisje, zodat er zo veel mogelijk mensen klikken. En het onderstaande nummer van GQ verkocht vast ook heel goed. Maar moeten we dat wel willen als voetbaljournalisten?

Sami Khedira heeft er geen moeite mee om zijn dame als lustobject aan de wereld te presenteren

Er moet toch geld in het laatje

Die vrouwen worden als objecten gebruikt, posters, lokkertjes en ‘like-generators’. De FIFA voert de hongerige massa met close-ups van de mooiste supporters, de kranten maken top tiens van de mooiste voetbalvrouwen en het gaat alleen maar om uiterlijk, uiterlijk, uiterlijk. Weten wij voetbaljournalisten dan niet beter? Beoordelen wij voetbaljournalisten vrouwen alleen op uiterlijk? Hebben wij ook allemaal een WAG? Vinden wij ook allemaal dat het veel belangrijker is dat een vrouw er goed uitziet dan dat ze ook echt nog wat kan of weet? Ik durf mijn hand in het vuur te steken van niet.

Het is namelijk nóg triester. Wij voetbaljournalisten hebben heus wel respect voor vrouwen en willen ze heus wel in hun waarden laten, maar ja, als je wat extra likes en pageviews kunt krijgen door die vrouwen als lustobjecten neer te kwakken op je website of in je krant dan laten we dat respect varen. Er moet toch geld in het laatje komen. Vrouwen daarvoor gebruiken a.k.a. misbruiken is dan echt wel geoorloofd. Daar neem ik dus afstand van. En daarom zeg ik dus: Fuck de vriendin van Balotelli! (no offense)

Goed zo Fanny, laat die gekken maar